Program för Stockholm Steam 2022 27 aug

Invigning

Kl 11.00 hälsar Sjöhistoriska museets chef Mats Djurberg välkommen och Stockholm Steam 2022 invigs av Jonas Naddebo, Kultur- och stadsmiljöborgarråd i Stockholm.

Besök ett ångfartyg

Alla inneliggande fartyg har öppet för besök mellan klockan 11.15 och 16.00. Ombordstigning på eget ansvar och utifrån besättningarnas instruktioner. På vissa fartyg kan man även besöka pann- och maskinrummen. Fri entré. OBS att fartygen inte har full tillgänglighet för rörelsehindrade.

Riddarholmsvandringar

Stadsmuseet bjuder på Riddarholmsvandringar. En speed-date med Riddarholmen, Stockholms minsta stadsdel där ingen längre bor. Riddarholmen, statligt byggnadsminne sedan 1935, präglas starkt av stormaktstidens pampiga adelspalats. Men historien är längre än så; från bergig ö för getter och munkar över stormaktstiden till dagens domstolar. Vi förstår holmens en gång dåliga rykte och hittar spår av lång och inte sällan dramatisk historia. Guide: Eva Larsson, Sara Danielsson, Erik Gunnarsson Längd: 20 minuter Tillgänglighet På grund av backar är tillgängligheten något begränsad för personer med barnvagn eller rullstol.

Blåsmusik

Stockholms musikkår Tre Kronor underhåller från kajen i samband med invigningen, kl 11.15 och därefter kl 12.30

Musik

Accordion club underhåller mellan 11 och 15 ombord på s/s Mariefred, egna arrangemang med blandad musik.

Ångbåtsturer

Den klassiska Stockholmsfärjan Djurgården 3 går i turtrafik mellan Klara Mälarstrandskajen (mellan Stadshuset och Centralbron) och Riddarholmen. Första turen från Klara Mälarstrandskajen går 10.30. Därefter blir det halvtimmestrafik. Vuxna kostar 50 kronor, barn under 12 är gratis.

Kvällstur

Några av fartyget lämnar kajen vid Riddarholmen i samband med avslut av evenemanget. Passa på att åka med en tur då! Till exempel avgår ångfartygen Blidösund, Norrskär och Storskär från Riddarholmen Kl. 16.15 och då kan du kan resa med på en tur runt Södermalm och samtidigt äta en middag ombord. Resan är gratis och du betalar enbart för mat och dryck om du väljer att äta i restaurangen, det finns även en bar där det serveras fika, snacks och olika drycker. Kl.18.30 ankommer Blidösund till Skeppsbron och Storskär och Norrskär till Strömkajen.

Vi älskar ångfartyg

Läs mer om arrangörerna